GALLERI

GALLERI

Efter en lång stängning pga corona har Soonfamous Galleri glädjen och äran att öppna med en fantastisk utställning. Vi visar fotografier av Björn Dawidsson känd som DAWID. Han fann tidigt fotografin som sitt uttrycksmedel och har under lång tid varit en av Sveriges absolut mest tongivande konstnärer med mängder av mycket uppmärksammade separatutställningar på Moderna Museet i Stockholm, Liljevalchs konsthall, Konsthallen Millesgården, Thielska Galleriet m.fl.. DAWID är representerad på många museer och konstsamlingar världen över.

  

Soonfamous Galleri kan nu presentera 25 helt unika 50 år gamla silvergelatinprintar från tiden innan Björn Dawidsson slog igenom och blev känd som DAWID. Vi kan på dessa vintageprintar se hur DAWID i slutet av 1960-talet redan har ett eget utryck med en ton och ett seende som är unikt för honom.

Bilderna presenteras i av konstnären specialdesignade plexiglas-box-ramar. Han har även producerat en Artist's Book till utställningen som finns i en mycket begränsad upplaga med signerade och numrerade exemplar.


Missa inte detta unika tillfälle att se, och kanske förvärva någon av dessa bilder eller böcker.


Vernissage lördag 9/10 kl 12-16.